Науковці виявили новий вид хробака, що має три різних статі, може вижити у дозах миш’яку в 500 разів більших за смертельну для людини, і ховає дитинчат в мішку, схожому на кенгурячий.

Дослідники з Каліфорнійського технологічного інституту впевнені, що у людей є чого повчитися у хробака, пише CNN. Також учені знайшли вісім видів черв'яків, які живуть в багатому миш'яком озері Моно в Каліфорнії. Висновки науковців опубліковано у журналі Current Biology. Нематоди здатні виживати в тундрі, під поверхнею землі і навіть в арктичні холоди.

Каліфорнійське озеро Моно настільки солоне, що, як вважають дослідники, в ньому вижили лише два інших види.

Всі вісім черв'яків унікальні – деякі хижаки, деякі паразити. Втім всі вони екстремофіли – організми, які процвітають в суворих умовах, в яких більшість видів не може вижити.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Також з'ясувалося, що Auanema sp. може бути чоловічої, жіночої статі, а також може бути гермафродитом.

Дослідники переконані, що нематоди можуть бути генетично схильні до того, щоб процвітати в екстремальних умовах. Нематоди – одні з найчисленніших і широко поширених багатоклітинних тварин, тому вчені з лабораторії професора біології Статі Штернберга (Paul Sternberg) вважали, що вони зможуть знайти черв'яків і в суворих умовах озера Моно. Вісім видів, які вони виявили, різноманітні: серед них зустрічаються і паразити, і хижаки.

Важливо відзначити, що всі вони стійкі до впливу токсичного миш'яку в озері і тому вважаються экстремофилами – організмами, які процвітають в умовах, непридатних для більшості форм життя.

Лабораторія Штернберга давно цікавиться нематодами, зокрема видом Caenorhabditis elegans, який задіює всього 300 нейронів для прояву сну, навчання, нюху і руху.

Нагадаємо, вчені знайшли легкий спосіб схуднення: можна не вилазити з ліжка.

Як повідомляв Знай.uа Марс нарешті звернувся до людей: як лунають жахливі "слова" Червоної планети, відео.

Знай.uа писав, знайдено свідоцтва найжорсткіших у світі тортур, незбагненно: розіп'яли, проткнули і обезголовили.