Хакер по імені Остін Томпсон, який атакував сервера Sony та інших великих компаній, отримав судовий вирок. У 2019 році за хакерство можна отримати реальний термін, і це цілком виправдано, адже технології повністю увійшли в наше життя. До речі, Китаї тепер навіть за шахрайство в іграх можна потрапити у в'язницю.

Історія почалася ще в 2013 році, коли угруповання Томпсона Derp Trolling атакувала Sony Online Entertainment, тепер відома як Daybreak Game Company. Крім SOE угруповання проводила DDoS-атаки на Battle.net, Dota 2 і навіть League of Legends. У січні 2014 року офіційний Twitter-акаунт хакерів написав, що в будинку членів організації нагрянули федеральні агенти, але їм вдалося втекти. Схоже, угрупування діяло з метою грошового збагачення, або ж для порушення роботи різних систем у мережі. У будь-якому випадку, це незаконні дії, і за них доведеться дорого платити.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Розслідування продовжилося, і в листопаді 2018 року Остін Томпсон визнав себе винним, а вчора отримав вирок. За скоєне хлопцеві “світить” 27 місяців тюремного ув'язнення, до того ж суд зобов'язав його виплатити Daybreak Game $95 тисяч за завдані збитки. Поки що Остін тільки готується до переїзду, а вирок набуде чинності 23 серпня.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Нагадаємо, що на ebay в продажу з'явився секретний смартфон від Nokia, який продають за дві тисячі доларів. Повідомляється, що це секретна модель смартфона, який повинен був з'явитися на прилавках ще в 2014 році, однак, компанія чомусь відмовилася починати продажі пристрою. У будь-якому випадку, девайс працює на Android, що велика рідкість для смартфонів Nokia.

Як повідомляв Знай.uа флагманський Xiaomi Mi MIX 2s істотно подешевшав. Тепер гаджет продається всього за 330 доларів. Зазначимо, що раніше за гаджет просили близько 500 доларів, так що ціна помітно впала. За ці гроші покупець отримає 8 Гб оперативної пам'яті, що досить багато навіть для сучасних девайсів.

Також Знай.uа писав, що нове оновлення Windows 10 вивело з ладу мільйони комп'ютерів. Повідомляється, що нова ОС не змогла працювати на застарілих ПК, які випускалися до 2012 року. Це означає, що дане оновлення зламало застарілі комп'ютери мільйонів користувачів. Microsoft знову взялася за своє.