Виробники чіпів, в тому числі Intel Corp, Qualcomm Inc, Xilinx Inc і Broadcom Inc, сказали своїм співробітникам, що зупинять поставки для китайської Huawei. Про це повідомляє Bloomberg. Тепер компанії доведеться розробляти власні чіпи, щоб випускати смартфони, як це робить Apple. Компанія Apple має величезну кількість розробок, що дозволяє їй автономно і незалежно від інших компанія виробляти власні смартфони.

Google з Alphabet Inc. припинили постачання обладнання та деяких програмних послуг китайському гіганту. Приміром, компанія тепер залишиться без Android і доступу до послуг найбільшого пошуковика.

Це сталося після того, як адміністрація президента США Дональда Трампа внесла Huawei в список компаній, з якими американські фірми не можуть торгувати, якщо у них немає спеціальної ліцензії американських властей. Що ж, китайські влади підтримують компанію, а на рінке Китаю компанії Apple обїявили бойкот.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Нагадаємо, що Китай оголосив бойкот компанії Apple. Повідомляється, що влада США змусили Google відмовитися від співпраці з китайським виробником смартфон Huawei. Компанії доведеться встановлювати на свої нові смартфони власну ОС, так як Android виявився недоступним. Тепер же китайський корпорації відмовляються від iPhone, і закликають купувати техніку від Huawei. Для Apple це означає втрату багатомільйонної прибутку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft засмутила користувачів. Повідомляється, що оновлення, які усувають різні уразливості на ПК сильно гальмують застарілі гаджети. Приміром, Windows 10 на застарілих комп'ютерах буде працювати на 40 відсотків повільніше. Власникам старих комп'ютерів радимо оновити свій гаджет.

Знай.uа писав, що компанія Mozilla випустила новий браузер, який прийшов на заміну Firefox. Сам по собі браузер працює помітно швидше, а також має широкий функціонал, щоб стати головним конкурентом Google Chrome.