Не секрет, що влада США змусили Google відмовитися від співпраці з Huawei, і тепер китайська компанія залишилася без Android і сервісів Google. І ось зараз Huawei зробила офіційну заяву щодо ситуації, що склалася.

“Huawei зробила величезний внесок у розвиток і зростання [популярності] Android по всьому світу. Будучи одним з ключових глобальних партнерів Android, ми тісно співпрацювали з [розробниками] цієї open-source платформи з метою створення екосистеми, що приносить користь як звичайним користувачам, так і всієї галузі.”

Крім цього, компанія додала, що продовжить оновлювати систему тих смартфонів, на яких вже встановлено Android, так що власники застарілих смартфонів не залишаться біля розбитого корита. Нажаль, перша заява виявилося досить абстрактним і залишає більше питань, ніж відповідей. Звичайно ж, компанія буде впроваджувати Kirin OS в свої нові смартфони. Цю ОС корпорація розробляла ще з 2012 року, і її час настав.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Нагадаємо, що Китай оголосив бойкот компанії Apple. Повідомляється, що влада США змусили Google відмовитися від співпраці з китайським виробником смартфон Huawei. Компанії доведеться встановлювати на свої нові смартфони власну ОС, так як Android виявився недоступним. Тепер же китайський корпорації відмовляються від iPhone, і закликають купувати техніку від Huawei. Для Apple це означає втрату багатомільйонної прибутку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft засмутила користувачів. Повідомляється, що оновлення, які усувають різні уразливості на ПК сильно гальмують застарілі гаджети. Приміром, Windows 10 на застарілих комп'ютерах буде працювати на 40 відсотків повільніше. Власникам старих комп'ютерів радимо оновити свій гаджет.

Знай.uа писав, що компанія Mozilla випустила новий браузер, який прийшов на заміну Firefox. Сам по собі браузер працює помітно швидше, а також має широкий функціонал, щоб стати головним конкурентом Google Chrome.