В 2018 році Європейська комісія оштрафувала Google на 4,36 мільярдів доларів за монополію на ринку мобільних пристроїв, автоматично додаючи на смартфони свої сервіси, програми, браузер Chrome і пошукову систему. Цей штраф змусив Google змінити плани щодо Android в Європі і надати користувачам більше свободи вибору. Як виявилося, достатньо всього лише оштрафувати компанію на мільярди доларів, щоб у користувачів з'явилося право вибору.

Щоб виконати рішення суду, Google заявила, що незабаром європейським користувачам Android буде наданий вибір з альтернативних варіантів пошуку в інтернеті і різні браузери, для установки за замовчуванням.

Тепер же всі сервіси, які раніше встановлювалися за замовчуванням на всі смартфони з Android, будуть мати альтернативні програми. У теорії, це допоможе налаштувати свій смартфон під потреби кожного користувача. Тепер залишилося дочекатися, коли пошукач позбавить Google Play від шкідливих програм, які отримують доступ до даних користувачів без дозволу.

Популярні новини зараз

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, що Apple розповіла, що роблять зі старими моделями iPhone, які відслужили своїх власників. Компанія повідомляє, що займається розбиранням робот, який здатний розібрати 200 смартфонів за годину. Після цього, металеві компоненти йдуть на переплавку для корпусів для MacBook, а акумулятори переробляються. Повідомляється, що робот на ім'я Дейзі розбирає близько 1.5 мільйонів айфонів в рік.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony раніше вже розповідала про нової консолі Sony PlayStation 5, яка здивує користувачів небувалими характеристиками, з якими не зрівнятися навіть ПК. Проте, компанія Microsoft повідомила, що Xbox нового покоління виявиться могутніше за свого конкурента. Обидві приставки з'являться на прилавках вже в 2020 році, так що незабаром ми дізнаємося, хто виявився правий.

Знай.uа писав, що в мережі показали живої Meizu 16s в дії. Судячи з відео, смартфон здатний працювати максимально швидко, без жодних глюків. І хоча девайс не отримав топову начинку, ціна приємно порадує - близько 500 доларів.