15 листопада 1996-го вийшла перша версія інтернет-месенджера ICQ. З англійської фразу "I seek you" переводять "я шукаю тебе". В Україні месенджер називають "аська". Тривалий час вона була основним засобом комунікації в інтернеті, оскільки не було аналогів, так і конкуренти сильно відставали в плані функціоналу і масштабності.

Логотип ICQ - стилізоване зображення квітки ромашки з диском жовтого кольору і вісьмома пелюстками. Сім з них пофарбовані в зелений колір. Один - в червоний.

Месенджер працює на платформах Android, iOS (iPhone, Windows Phone, Nokia, Symbian, Nokia S40 і Windows. Користувачі і зараз можуть користуватися улюбленою месенджером, ось тільки аудиторія поступово йдуть у більш нові способи спілкування один з одним.

В "асьці" користувачі можуть обмінюватися між собою текстовими повідомленнями з підтримкою аудіо і відеозв'язку, пересилати файли. Втім, останнє можна відправляти тільки тоді, коли адресат знаходиться в мережі. Як можна помітити, функціонал убогий, і конкуренти можуть надати більш різноманітний функціонал.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Месенджером користуються близько 15 млн людей у світі. Крім того, в службі зареєстрували 400 млн облікових записів. Ударом по ICQ стало розвиток соціальних мереж. У 2003 році з'явилася MySpace. У 2004-му - Facebook.

Нагадаємо, що не секрет, що у Microsoft був дуже непростий рік, оскільки кількість невдалих оновлень Windows 10 побив усі рекорди. Одне з осінніх оновлень видалило всі важливі особисті файли користувачів ПК, причому безповоротно. Проте, компанія усвідомлює всю серйозність цих інцидентів, і обіцяє виправитися, і більше приділяти увагу оновленнями, щоб у майбутньому такі неприємні ситуації не траплялися.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що користувачі iPhone зіткнулися з новою проблемою. Сервіси Apple запитують паролі до Apple ID, і якщо неправильно їх ввести, смартфон блокує обліковий запис власника смартфона, перетворивши гаджет в даремний цегла.

Знай.uа писав, що на прилавках магазинів незабаром з'явиться гнучкий смартфон Samsung Galaxy F, який можна використовувати як телефон, так і планшет. Однак, не все так класно як може здатися: ціна смартфона просто захмарна. Аналітики впевнені, що корейська корпорація зажадає за смартфон близько 1700 доларів.