2018-й рік виявився для Windows 10 невдалим: весняний апдейт викликав “синій екран смерті” Blue Screen of Death (BSOD), осінній апдейт видаляв файли користувачів, які вже не повернути. Безсумнівно, довіра до Microsoft і Windows 10 сильно зіпсувався, проте розробники софта пообіцяли виправитися, і більш ретельно перевіряти продукцію перед виходом.

Windows є дуже складною для тестування системою, оскільки кожен комп'ютер відрізняється своїм апаратним забезпеченням і драйверами, встановленими програмами. Таким чином, компанія не здатна передбачити поведінки операційки на кожному комп'ютері. Однак, деякі оновлення були з помилками абсолютно на всіх ПК.

У минулому Microsoft мала окремий штат тестерів Software Test Engineer (STE), які виявляли баги в ОС. Однак за рік до виходу Windows 10 пройшло велике скорочення персоналу, тестування передали самим розробникам, а також бета-користувачам за програмою Windows Insider. Схоже, це була фатальна помилка корпорації.

Будемо сподіватися, що наступне велике оновлення буде без косяків. До речі, воно з'явиться в квітні 2019 року, так що пора оновлювати начинку свого апарату.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Нагадаємо, що компанія Microsoft створила підтримку голосового помічника від Amazon - Alexa. Тепер користувачі Windows 10 зможуть активно користуватися можливостями голосового помічника найбільшої у світі торговельного майданчика. І хоча Cortana не користується популярністю серед користувачів, новий асистент змінить цю ситуацію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що знайдений баг в найбільшому ігровому магазині Steam дозволяв отримати будь-які ігри абсолютно безкоштовно. До того ж, створення рандомних ключів дозволяв продавати їх на чорному ринку, що суттєво вдарило по фінансам великим компаніям-розробником.

Знай.uа писав, що популярний і захищений браузер Firefox навчився допомагати купувати речі за дешевою ціною. Тепер браузер здатний самостійно шукати вигідні пропозиції на товари в найбільших інтернет-магазинах.