Японці славляться своєю кмітливістю й широтою конструкторської думки. Так, у світових ЗМІ з'явилася інформація, що в Японії представили перший електромобіль, кузов якого на 90% виготовлений з різних видів пластику.

Відомо, що електрокар спроектували і створили вчені Токійського університету разом з місцевими автовиробниками.

За рахунок використання пластмас електромобіль вдалося зробити на 40% легше звичайного автомобіля. У планах вчених передбачається, що дані технології дозволять досягти прогресу у розвитку енергозберігаючих електромобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький автовиробник Porsche, який є дочірньою компанією концерну Volkswagen, відмовляється від дизельних двигунів. Про це керівник Porsche Олівер Блуме заявив в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зокрема, Блуме розповів, що компанія продовжить будувати автомобілі на бензинових двигунах до 2019 року, а вже з наступного року повністю перейде на випуск автомобілів з електродвигуном.

Варто нагадати, що в компанії Apple визнали факт зіткнення свого безпілотного автомобіля з чужою машиною, чим підтвердили роботу над "великим проектом". Дорожня аварія сталася 24 серпня на трасі в каліфорнійському окрузі Санта-Клара, передає Reuters. Apple проводила випробування свого автопілота на автомобілі Lexus RX450h, коли відбулося зіткнення з Nissan Leaf.

В Apple стверджують, що їхній автомобіль рухався зі швидкістю 1,6 кілометра на годину, а Nissan рухався зі швидкістю 24 кілометри на годину. Обидва автомобілі отримали пошкодження, про постраждалих інформації немає. Втім, головне в цьому інциденті те, що в Apple публічно визнали роботу над проектом безпілотного автомобіля.

Нагадаємо, водій-неадекват протаранив коляску з немовлям і зник.

Як повідомляв Знай.uа електрокар з дітьми потрапив під потяг.

Знай.uа писав, Ілон Маск може загриміти за грати.