Компанія Apple ввела в віртуальному магазині iTunes можливість обліку дзвінків та електронного листування користувачів. Оновлення в правилах Apple з'явилося незабаром після виходу iPhone Xs. Само собою, це не сподобалося користувачам, адже їх дзвінки теж відстежуються. Аналітики впевнені, що кількість спаму, як і так дзвінки та електронні листи збільшаться в кілька разів за декілька років.

"Щоб виявити і запобігти шахрайству, інформація про те, як ви використовуєте свій пристрій, включаючи приблизну кількість телефонних дзвінків або відправлених та отриманих електронних листів, буде використовуватися для обчислення оцінки довіри до пристрою", – йдеться на сторінці iTunes Store and Privacy. Таким чином компанія хоче викорінити спам у своїй екосистемі девайсів.

Збір даних потрібен, щоб скласти "рейтинг довіри" користувачів. Apple заявила, що нова рейтингова система може використовуватися для боротьби з шахрайством, хоча конкретні приклади того, як це буде працювати, не були надані. У користувачів як і раніше залишилися деякі питання з приводу принципу роботи.

Метод, за словами співробітника компанії, зокрема, допомагає встановити, чи дійсно покупку здійснює реальний користувач.

Популярні новини зараз

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Нагадаємо, що підрозділ соціальної мережі Facebook в Колумбії розпочав публічне тестування свого додатку для пошуку нових знайомств і створення пари. Розробники анонсують, що Facebook Dating буде принципово відрізнятися від існуючих аналогів.

Як повідомляв Знай.uа, американська компанія Amazon представила AmazonBasics Microwave - мікрохвильовку, керовану за допомогою голосового помічника Alexa.

Знай.uа писав, що американською корпорацією Google розроблено пристрій для смартфонів, назване Pixel Stand. Зараз вже відомо, що компанія випустить унікальну бездротову зарядку, яка працює на технології Qi.