Експерти з кібербезпеки групи Zero Day Initiative виявили дефект у продукті Microsoft - найпопулярнішій операційці Windows. Як повідомили дослідники в своєму блозі, пролом був помічений ще в травні, але розробники не встигли його виправити за чотири місяці. І хоча компанії повідомили про уразливість, і не опублікували у відкритому доступі, щоб компанія встигла її виправити, через 4 місяці вразливість піддає небезпеки мільйони користувачів по всьому світу.

Фахівці дали компанії 120 днів на усунення уразливості в механізмі бази даних Microsoft JET Database Engine. Лазівка, яка криється в нульовому дні, дозволяє хакерам віддалено виконувати довільний код, а потім встановлювати на комп'ютер жертви віруси, які в підсумку можуть красти дані, включаючи особисту інформацію і дані з кредитних карт.

Щоб побачити цю уразливість, користувачеві досить відкрити заражений файл, у якому будуть міститися дані, що зберігаються у форматі JET. Цей файл є на кожному комп'ютері.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Небезпека злому була виявлена в Windows 7, проте експерти побоюються, що всі існуючі версії операційної системи, включаючи серверні, піддані атаці хакерів. В Zero Day Initiative сподіваються, що необхідний патч вийде в жовтневому оновлення. Залишається тільки чекати і не заходити на неперевірені сайти.

Нагадаємо, що підрозділ соціальної мережі Facebook в Колумбії розпочав публічне тестування свого додатку для пошуку нових знайомств і створення пари. Розробники анонсують, що Facebook Dating буде принципово відрізнятися від існуючих аналогів.

Як повідомляв Знай.uа, американська компанія Amazon представила AmazonBasics Microwave - мікрохвильовку, керовану за допомогою голосового помічника Alexa.

Знай.uа писав, що американською корпорацією Google розроблено пристрій для смартфонів, назване Pixel Stand. Зараз вже відомо, що компанія випустить унікальну бездротову зарядку, яка працює на технології Qi.