Аматорська чоловіча збірна України з боксу завоювала шість медалей на міжнародному турнірі в Тбілісі (Грузія).
Українські спортсмени завоювали чотири золоті медалі, одну срібну і одну бронзу.
Таким чином, збірна України виборола друге місце в загальнокомандному заліку, поступившись господарям турніру Грузії. А лідер збірної Олександр Хижняк був визнаний найкращим боксером змагань.
Результати українців:
Золото:
До 56 кг – Микола Буценко
До 69 кг – Євген Барабанов
До 75 кг – Олександр Хижняк
Понад 91 кг – Віктор Вихрист
Срібло:
До 49 кг – Назар Куротчин
Бронза:
До 60 кг – Юрій Шестак
Нагадаємо, на початку квітня збірну України очолив Леонід Лоівський.

Леонід Лоівський

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, кандидатура 58-річного фахівця була подана Федерацією боксу України і затверджена Міністерством молоді та спорту України.
Раніше Лоівський працював тренером чоловічої збірної Азербайджану, разом з якою у 2017 році він посів четверте загальнокомандне місце на чемпіонаті світу в Гамбурзі, та переміг на Ісламських іграх-2017.
Як писав Знай.ua, попередній головний тренер української збірної Дмитро Сосновський, який працював з командою протягом 14 років, подав у відставку за власним бажанням.

Дмитро Сосновський

Як повідомляв iSport.ua, Сосновський написав заяву за власним бажанням. Таким було прохання президента ФБУ Володимира Продивуса.

Продивус підтвердив відставку Сосновського, зазначивши, що команді потрібен свіжий погляд.

"В першу чергу висловлюю слова подяки Дмитру Дмитровичу Сосновському за його неоціненний особистий внесок в успіхи і розвиток українського боксу. Протягом багатьох років Дмитро Дмитрович наполегливо працював з головною командою країни.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Найкращим показником його роботи стали отримані нагороди найбільших світових змагань. Саме під керівництвом Дмитра Дмитровича наша збірна України здобула свої перемоги і отримала світове визнання як однієї з найсильніших боксерських держав. Ми ставали найкращими на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Однак, минулі перемоги вже стали історією.

Попереду у нас важливий і непростий передолімпійський рік. Нам необхідно завойовувати ліцензії і активно готуватися до Олімпіади в Токіо-2020. Не виключаю, що для реалізації даних цілей нашій команді потрібен новий свіжий ковток повітря...

Ми не можемо допустити повторення 2016 року. Я переконаний в тому, що на сьогоднішній день ми маємо амбітну і потужну команду, яка вже сьогодні здатна конкурувати за найвищі нагороди. Переконаний, що в 2020 році ми знову будемо радіти перемогам наших боксерів", - зазначив Володимир Продивус.

Як повідомляв Знай.ua, федерація боксу відповіла на звинувачення Берінчика.