Не секрет, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також загальна мобілізація. У цей час у співробітників ТЦК практично безмежні повноваження і вони мають владу над кожним чоловіком віком від 25 до 60 років.

Порядки вручають скрізь, також чоловіків намагаються "спіймати" в тих місцях, де нібито цього робити не можна - в офісах, у поліклініках в інститутах та університетах. Потрібно знати одне - вручити повістку можуть будь-де.

Якщо громадянин хоче влаштуватися на роботу без попереднього становлення на військовий облік, то отримає штраф у розмірі від 5100 до 8500 гривень, пише портал "Хвиля".

ТЦК. Фото: скрін youtube

Те саме стосується і потенційних студентів, адже з початком мобілізації значно зросла кількість охочих навчатися і це далеко не 17-річні юнаки.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Для того щоб влаштуватися на роботу або вступити до вузу разом із стандартним пакетом паперів, тепер потрібно пред'явити ще один із цих документів:

  • свідоцтво про приписку для призовника;
  • військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаних осіб з таким статусом;
  • Військовий квиток для резервістів.

З червня повістки вправі вручати всім, навіть якщо особа пред'явить " білий квиток " чи довідку про зняття з військового обліку. Всім без винятку видаватимуть запрошення до військкомату з адресою та часом, коли там потрібно опинитися.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Далі буде ретельний медогляд, за результатами якого комісія визначить, чи дійсно особа не придатна, чи все-таки обмежено придатна, але виконувати деякі обов'язки може.

Тобто з 1 червня обмежено придатні до служби у воєнний час можуть служити. А якщо виявиться, що вони здорові, і свій "білий квиток" отримали неналежним чином.

Медичні комісії під час військкоматів уже підключилися до єдиної медичної електронної системи, щоб бачити всю історію мобілізованої хвороби.

Нагадаємо, як, хто і де мають право вручати повістку "правильно": роз'яснення ТЦК та СП.

Раніше повідомлялося, що граничний вік призову знизили до 25 років: що робити українцям, щоб не порушити закон.

Також, в Україні розширили список тих, кого не заберуть на війну: хто перший на броню.