Україна здійснює поступовий перехід до накопичувальної пенсійної системи, що передбачає перехідний період із змішаним принципом функціонування.

Про це повідомив Юрій Камельчук, народний депутат від партії "Слуга народу" та співавтор законопроекту щодо накопичувальної пенсійної системи, в ефірі телемарафону.

Пенсія. Фото: Youtube

Камельчук зазначив, що накопичувальну пенсійну систему можна було б впровадити набагато раніше. Він уточнив, що до 2002 року існувала стара пенсійна система, яка накопичувала кошти, проте ці гроші, майже як у "чорній дірі", не використовувалися на благо пенсіонерів. В результаті більшість пенсіонерів у країні живуть у злиднях.

Депутат вважає, що ідеальною ситуацією для України було б повне запровадження накопичувальної пенсійної системи. У цивілізованих країнах існують державні та недержавні пенсійні фонди, які за законом генерують прибуток на вкладах.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Ці кошти не просто зберігаються в "накопичувальний банк", а починають активно працювати, забезпечуючи пенсіонерів згодом гідними грошима.

Пенсія. Фото: Youtube

Екс-мінсоцполітики Павло Розенко заявив, що пенсійне законодавство, яке було ухвалене ще на початку XXI століття, передбачає трирівневу пенсійну систему... але зараз із солідарної, накопичувальної системи та недержавного пенсійного страхування працює виключно перший вид.

"Одна з причин, чому українці отримують невеликі пенсії — тому, що замість того, щоб українець отримував пенсію з трьох джерел, він отримує лише із солідарної системи, а накопичувальна система в принципі не працює", - заявив він.

Нагадаємо, довго не знатимуть: в українців можуть відібрати частину субсидії, хто в зоні ризику

Як повідомляв "Знай.ua", по 4000 гривень щомісяця: хто з українців отримає додаткову фінансову підтримку

Знай.ua писав, чи можливий достроковий вихід на пенсію: яких вимог потрібно дотриматися