Суддя Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир уночі 26 травня збив на смерть нацгвардійця, за що постав перед судом. Українці вимагають, щоб його покарали за всією суворістю закону, проте обвинувачений має можливість "вийти сухим з ​​води".

Українцям нагадали, як суддя Харківського адмінсуду Ольга Панченко, яка отримала вирок за хабар, уникла свого покарання.

Суддя Харківського адмінсуду Панченко, що отримала вирок за хабар

Жінка, як і Тандир, не визнала своєї провини і оскаржила вирок. 15 травня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення про зупинення розгляду скарги обвинуваченої через те, що вона мобілізувалася.

Адвокат Панченко надав копію витягу з наказу від 21 березня 2023 року командира військової частини, в якій йдеться про те, що вона проходить службу по призову і виконує "службово-бойові завдання щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України". Панченко обіймає посаду санітарного інструктора медичного пункту 4-го стрілецького батальйону (з охорони та оборони об'єктів державного значення) військової частини.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Саме так обвинувачена і "обійшла стороною" своє покарання, а Тандир цілком може взяти з неї приклад. Справу про хабарництво не розглядатимуть, доки Панченко не звільнять зі служби.

Суддя Олексій Тандир. Фото з Макарівського прес-центру

Раніше ми писали про те, що суддя Тандир, який збив нацгвардійця, не хоче визнавати вину і розігрує комедію в суді

Як повідомляв Знай.ua, спливли скандальні рішення судді, який п'яним збив нацгвардійця: намагався звинуватити вигаданого водія