Українські банки, зокрема ПриватБанк, почали масово блокувати рахунки клієнтів, позбавляючи їхнього доступу до заощаджень. Під удар потрапляють лише деякі категорії українців. Про це пише портал tehnofan.

Клієнти ПриватБанку та інших фінустанов можуть втратити доступ до своїх заощаджень. Справа в тому, що банки почали блокувати картки за борги, навіть незначні. Доступ можна повернути, якщо сплатити заборгованість.

Приватбанк. Фото: скрін youtube

Зокрема, виконавці мають право утримувати 50% доходів людини, якщо вона має більше одного виконавчого провадження. Зарплатні та соціальні карти в цьому випадку не є винятком.

Але при блокуванні можна отримати частковий доступ до рахунку, оскільки банки встановлюють ліміт використання коштів у розмірі 13 400 гривень на місяць. Однак для цього доведеться звернутися до виконавця, щоб він виніс відповідне розпорядження банку.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

"ПриватБанк", скріншот: YouTube

Варто зазначити, що раніше банки блокували рахунки при заборгованості від 100 тисяч гривень, проте зараз постраждати можуть і ті, хто заборгував набагато менше, наприклад, за невиплачений штраф, комунальні послуги чи кредити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонер скористався банкоматом ПриватБанку і втратив цілу пенсію: "Жити за які гроші?"

Також наш портал інформував, що з доларами почнеться справжній квест: ПриватБанк видає непридатні купюри, які підлягають інкасо.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, клієнтка Ощадбанку вважає, що банк обманює людей за кордоном: гроші з картки зняли без її згоди.