В Україні тариф на електроенергію незабаром може помітно піднятися. Так, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запропонувала єдину ціну для побутових споживачів. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Регулятор запропонував підняти тарифи на електропостачання з чинних 1,44-1,68 гривні за кВт*годину до 2,88 гривні за кВт*годину.

Електроенергія Фото: скрін youtube

"НКРЕКУ подає пропозиції щодо внесення змін до положення про спецобов'язки щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПЗГ) з 1 червня 2023 року із запровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн// кВт-година з ПДВ", — зазначено у листі Міненерго.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Наголошується, що дане коригування тарифу дозволить покращити фінансові показники "Укргідроенерго" та "Енергоатому". Проте стабілізувати механізм ПСО можна лише поетапним підвищенням цін на ринковий рівень.

Повідомляється, що тариф у 2,88 гривні за кВт*годину розглядатиметься Кабміном і, швидше за все, буде прийнято на найближчому засіданні.

Раніше портал Знай повідомляв, із кранів потече "золота" вода: на українців очікує підвищення тарифів, як можуть змінитися ціни.

Також наш портал інформував, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях за тарифу на світ до 2,88 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки.