Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.
Ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку прийшли дієтологи.
На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Річ у тому, що їх виготовляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своєю чергою сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям з хворобами серця, печінки чи нирок.
Сирокопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса, з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ній багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.
Внаслідок нічного ракетного удару по Києву загинули діти (оновлено)
Про яку кашу краще забути пенсіонерам – шкоди від неї більше, ніж користі
ПриватБанк почав блокувати карти всім без розбору, клієнти розгублені: "Тупо і без пояснень"
"ПриватБанк" почне знімати до 225 гривень щомісяця із клієнтів: кого торкнеться з 1 червня
Найкорисніша ковбаса
Сиров'ялену ковбасу може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили із м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, відносно безпечною можна назвати сиров'ялену, із м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.
Нагадаємо, ми писали, що і хочеться, і колеться: українцям показали свіжі ціни на полуницю.
Як повідомляв "Знай.ua" невелике, але приємне здешевлення: супермаркети змінили ціни на гриби та популярний овоч.
Також "Знай.ua" інформував, зуби стануть білими, а здоров'я буде більше: Верховна Рада готує заборону на продаж цигарок.