Цю допомогу плутають з іншими виплатами, наприклад, з одноразовою виплатою людям на деокупованих територіях. Також багато хто думає, що на такі виплати можна податися кілька разів.

Програмна координаторка невідкладної грошової допомоги БФ "Право на захист" Наталія Бриль, пояснює, що насправді цю допомогу можна отримати тільки одноразово. При чому, подати онлайн-заявку на цей вид допомоги неможливо, і збір даних проводиться лише за особистої присутності всіх членів родини.

Виплати. Фото: скрін youtube

Допомога для ВПО та постраждалим від воєнних дій – це виплати, які в Україні реалізують різні міжнародні організації. У кожної з таких організацій – свої умови та засади надання допомоги та, зазвичай, така інформація публікується на офіційних інформаційних каналах.

УВКБ ООН безпосередньо не здійснюють збір даних на отримання допомоги. Цю функцію виконують партнери. На сьогодні БФ "Право на захист" став єдиним партнером, який проводить збір даних на отримання багатоцільової грошової допомоги, — каже експертка.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Важливо знати, що така фінансова допомога є одноразовою, тобто отримати її зможуть лише ті українці, які ще не подавали заявку на міжнародну фінансову допомогу раніше.

Українці, які змушені були тікати від війни в більш безпечні регіони країни, можуть оформити статус ВПО, який дає право на низку пільг.

Нагадаємо, ми писали, що українцям виплатять по 2200 грн від ПриватБанку, але отримають їх не всі.

Як повідомляв "Знай.ua" українців попередили про виплати 6 600 грн: що потрібно знати.

Також "Знай.ua" інформував, у Мінсоцполітики пояснили, кому з ВПО треба звертатися у соцзахист.