Відомий експерт з комунальних питань голова Спілки споживачів комунальних послуг, Олег Попенко, розповів в чому проблема української енергосистеми та чому за теплої погоди досі палять батареї.

Свій коментар, який він дав ТСН, Олег Попенко розмістив на своєму Telegram-каналі.

Опалювальний сезон, скріншот з відео

За його словами, у Європі, людина сама може регулювати та контролювати коли вимикати, а коли вмикати подання теплоносія і для цього непотрібно відключати центральне опалення.

Люди роблять це самі, в залежності від погоди на вулиці. Якщо тепло – вимкнули опалення і економлять. А вже керівники компаній, які подають тепло, бачать, що обсяг споживання тепла зменшився на 20-30%. Після цього вони відключать систему, - розповідає Олег Попенко,

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

А у нас все навпаки – тепло відключать тоді, коли це питання вирішиться у владних кабінетах. На думку експерта, варто вже вимикати південні регіони країни, адже нам слід економно використовувати теплоенергію.

Центральне опалення, скріншот з відео

Він прогнозує, що у Києві до 1 квітня не будуть відключати тепло та закінчувати опалювальний сезон. Хоча, минулого року, це було зроблено 28 березня, коли ворог був ще поруч зі столицею.

Якщо тепла температура буде утримуватися та не буде похолодання у найближчі дні, то можна, за словами Попенка, і в Києві починати відключати будинки від тепла. В столиці процес підключення та відключення від тепла займає не 1-2 дні, а як мінімум два тижні. Процес довготривалий, в Києві багато районів. Цим займається і "Київтеплоенерго", і "Єврореконструкція".

Починати відключати будинки від тепла в столиці потрібно вже зараз – чим раніше відключимо, тим більше зекономимо, - додає Олег Попенко

Нагадаємо, ми писали, чи не "загнувся" Пенсійний фонд? На відомство навісили майже всі соціальні виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" українців готують до "розумних" лічильників - надсилати показники більше не треба буде.

Також "Знай.ua" інформував, що буде з тарифами на газ, гарячу воду та опалення: українцям повідомили про зміни.