З 1 лютого Харківгаз та Дніпрогаз перестали приймати показники лічильників газу у людей, а платити за доставку газу потрібно буде іншій компанії.

Мільйонам українців змінили спосіб передачі показників лічильників газу, про це розповідає оглядач на Youtube-каналі "Народна думка". За словами ведучого, оплата за розподіл газу завжди бентежила українців, тепер же цим питанням почала займатись і держава.

Доставка газу, кадр з відео

Не варто очікувати скасування плати за доставку, її просто перенесуть до іншої компанії, з 1 лютого це відбудеться для 2 міст-мільйонників, а потім такі пертурбації очікують всіх українців.

Тож передати показники за газ Харків і Дніпро також уже буде потрібно по іншому. Користувачі цих компаній мають передавати дані лічильників на сайті Нафтогазу, а не на 104.ua, як раніше.

Популярні новини зараз

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Показники лічильника, скріншот: YouTube

Абонентам, у яких виникне переплата, обіцяють автоматично перенести її на новий рахунок, а не залишити старому постачальнику послуг. Також варто знати, що з 1 січня платіжки за розподіл газу змінилися для всіх споживачів, оскільки для розрахунку вартості взято зовсім інший період – з вересня 2021 року до квітня 2022 року.

Нагадаємо, ми писали, що повернення переплати за газ: як українцям погасити борги новому постачальнику.

Як повідомляв "Знай.ua", Нафтогаз почав нараховувати борги українцям, у яких електричне опалення: "Це що, жарт якийсь?".

Також "Знай.ua" інформував, в Україні змінилися правила військового обліку: як це стосується безробітних.