Унікальну монету номіналом 15 копійок продають на аукціоні Violity. Монета була випущена у 1992 році та виготовлена з міді.

Більшість монет на той час виготовляли з немагнітної сталі. Крім того, висока вартість монети обумовлена тим, що вона не знаходилась у вжитку. Спочатку за монету просили 4005 грн, але за добу ціна її виросла до 6 000 грн і це не остаточна ціна.

Монета. Фото: скриншот Violity

Монету номіналом у 15 копійок хотіли ввести у вжиток разом із трьома копійками, але передумали, тому випуск був непридатним.

Монета знаходиться на Чернігівщині, автор лота може відправити її Новою поштою. На фото видно невеликий дефект на аверсі монети. Схоже на окис міді.

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Монета. Фото: скриншот Violity

Традиційно на аверсі зображено герб, слово "Україна" та дата 1992. На реверсі вказано номінал "15 копійок" та зображено ягоди з гронами. Діаметр 15-копійчаної монети – 1,9 см. Вага – 2,08 г. — йдеться у описі.

Монета. Фото: скриншот Violity

Найціннішими вважаються монети, які виготовлені пробним номіналом, а також дефектами при виробництві. Колекціонери вважають особливо цінними монети номіналом в 1-2 копійки, які були викарбувані в 1992 році. Партія монет того року була виготовлена з певними особливостями. Саме рідкісний брак робить копійки настільки цінними.

Нагадаємо, ми писали, за яку копійчану монету можна отримати 8000 грн: треба знати маленький секрет.

Як повідомляв "Знай.ua", за яку монету в Україні можна отримати 40 тисяч: в чому ексклюзивність.

Також "Знай.ua" інформував, 5 знаків зодіаку розбагатіють вже найближчим часом: астрологи назвали везунчиків.