Останні новини мобілізації, коли повістки стали роздавати, як покарання для невиправних, викликало хвилю обурення не лише у цивільних, але й у військових.

З'явилися новини про те, що, наприклад, народні депутати, з цілого скликання аж цілих два пішли захищати країну від агресора, інші відзначилися хіба що купівлею рідкісних дорогих авто. Натомість почастішало випадків, коли на фронт відправляють підозрюваних або як покарання, про це пише Юрій Гудименко, сапер на своїй сторінці в Facebook.

Видача повістки. Фото: скрін youtube

Військові, яким необхідне поповнення у склад їхніх бригад зазначають, що ЗСУ це не смітник, і не покарання. На думку воєнного Валерія Маркуса, ті, хто не хоче воювати більше заваджають, аніж допомагають. А Юрій Гудименко пропонує МВС вручати повістки не у військкомат, а на роботу до своїх структур.

Приходите так, суворо стукаєте у двері і повідомляєте підозрюваному, що тепер він слідчий РВ УМВС. Або що він тепер водій у вашому райвідділку. Або що він тепер відповідає за вашу зброю. Як ідея, шановна поліціє? Норм? — пише сапер.

Популярні новини зараз

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Далі Гудименко зазначає, що якщо Нацполіції не потрібен такий слідчий, то на біса йому такий сапер або мінометник.

Скриншот допису

Збройні Сили – це не тільки не покарання, це ще й не смітник, куди можна скидати підозрюваних замість того, щоб нормально зробити роботу і провести слідство. — зазначає військовий.

Нагадаємо, ми писали, що тікати вже немає куди: які види повісток можуть отримати Україна під час мобілізації.

Як повідомляв "Знай.ua", мобілізують навіть частково придатних: служити відправлять і тих, хто не сподівався.

Також "Знай.ua" інформував, хто донатить на ЗСУ, а хто скуповує авто: нардепи придбали автівок на $1,3 млн мінімум від 24 лютого.