Для всіх наших читачів, які мають відношення до водіння автомобілів, є кілька важливих нагадувань про штрафи та покарання за порушення правил дорожнього руху. Ми вже писали, що багато водіїв використовують аварійні сигнальні вогні не за призначенням, проте цього разу довелося зібрати "важчі" гріхи, які вчиняють українці на дорогах.

Давайте освіжимо в пам'яті, що загрожує водіям, які не дружать із совістю та алкоголем.

Відомо, що суми штрафів за порушення правил дорожнього руху чітко прописані у Кодексі про адміністративні правопорушення. Цього разу розберемося з найбільшими на сьогодні санкціями.

Зупинка водія. Фото: скріншот youtube

Відомо, що якщо водія протягом року повторно зупинили у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння та він відмовився пройти медичний огляд, відповідно до ст. 130 ч.3 йому загрожує штраф у сумі 51 тис. грн.

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Також на додаток до цього штрафу водій може загриміти за ґрати на 15 діб, а також існує ризик втратити право керування транспортним засобом на строк до 10 років із конфіскацією автомобіля.

Авто, скріншот: YouTube

Також великий штраф чекає на водія, якщо він був позбавлений права керування транспортним засобом, але проігнорував це і сів за кермо. За першої зупинки патрульними штраф становить 20 400 грн. Якщо ж протягом року водій знову сяде за кермо без прав, на нього чекає штраф у подвійному розмірі - 40 800 грн.

Нагадаємо, в Україні різко змінилися ціни на пальне: експерт пояснив, у чому причина.

Раніше повідомлялося, важливі поради, як не витратити всі гроші в день зарплати: вони відведуть вас від бідності.

Також, у МВС представили нові варіації автомобільних номерів: повністю новий формат для України.