У середу, 1 лютого 2023 року, СБУ та Державне бюро розслідувань проводить масштабні обшуки на всій території України.

Так, уже відомо про те, що "в гості" дійшли мільярдера Ігоря Коломойського у справах махінацій з "Укрнафтою" та "Укртатнафтою" - про розтрату нафтопродуктів на суму 40 мільярдів гривень, а також про ухилення від сплати митних платежів. Крім Ігоря Коломойського, "у гості" також прийшли до Арсена Авакова, Вадима Столара, до деяких чиновників з Міністерства оборони. Давид Арахамія оголосив, що буде звільнено все керівництво української митниці. Але є й цікаві новини. Так, наприклад, СБУ під час обшуку в будинку начальниці податкової інспекції Києва Оксани Датій знайшли список її бажань.

"З'їздити до Лондона та на Мальдіви, купити сумочку "Гермес", купити годинник "Бригет", купити соболину шубу, заробити мільйон доларів, зробити ремонт у новій квартирі", - написано на папірці.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Але що цікаво – одними мріями Оксана Датій не обходиться, адже під час обшуків у неї виявили багато дорогих речей. Наприклад, 158 тисяч доларів США, 530 тисяч гривень та 2,2 тисячі євро. Крім цього – дорогі прикраси, автомобілі (на суму 150 тисяч доларів), три квартири у Києві (~1 млн доларів) та приватний будинок поблизу столиці.

Нагадаємо, день обшуків: правоохоронці прийшли до Коломойського, Авакова та Столара

Як повідомляв "Знай.uа", СБУ проводить обшуки у Ігоря Коломойського: несплата митних платежів та розтрата

Знай.ua писав, контейнери, гроші та крадена гуманітарка: запорізька чиновниця Злата Некрасова відгуляла шикарний Новий рік у Таїланді