У кожному з супермаркетів зараз є безліч різних сирів на вибір.

Практично ніколи ми не замислюємося над тим, що ми їмо - чи справді воно складається з молока. Однак якщо поставити собі це питання, є кілька простих способів, які дозволять у домашніх умовах з'ясувати, чи натуральний сир ви принесли з магазину чи ні.

Сирне виробництво, скріншот: Youtube

Перший досить простий - потрібно відламати маленький шматочок сиру і спробувати катати його між пальцями, легко його притискаючи. Якщо він якісний, то, незалежно від жирності, ламатиметься (кришиться). А ось той продукт, у приготуванні якого використовувалися рослинні компоненти, скочується в грудочку, як пластилін.

Другий спосіб теж не займає багато часу та сил. Вам потрібно лише залишити шматок сиру на 30 хвилин, при кімнатній температурі. Якщо продукт натуральний – він виділить трохи жиру. Якщо підроблений - покриється шаром крапель і стане блискучим.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Сирні товари повинні бути підписані так на етикетці. Натуральний сир складається з молока, бактерій, солі і сичужного ферменту.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Найважливіше у супермаркеті – це читати склад продукту. Натуральні сири містять невелику кількість інгредієнтів. Там не повинно бути ні емульгаторів, ні консервантів.

Найгірші варіанти для сніданку: як не отримати проблеми зі шлунком через популярні продукти

Як повідомляв "Знай.uа", швидкий протеїновий тортик у мікрохвильовій печі: для стежать за фігурою всі інгредієнти "можна"

Знай.uа писав, солодке життя триватиме? Українцям розповіли, що буде з цінами на згущене молоко