У кожному з супермаркетів зараз є безліч різних сирів на вибір.
Практично ніколи ми не замислюємося над тим, що ми їмо - чи справді воно складається з молока. Однак якщо поставити собі це питання, є кілька простих способів, які дозволять у домашніх умовах з'ясувати, чи натуральний сир ви принесли з магазину чи ні.
Перший досить простий - потрібно відламати маленький шматочок сиру і спробувати катати його між пальцями, легко його притискаючи. Якщо він якісний, то, незалежно від жирності, ламатиметься (кришиться). А ось той продукт, у приготуванні якого використовувалися рослинні компоненти, скочується в грудочку, як пластилін.
Другий спосіб теж не займає багато часу та сил. Вам потрібно лише залишити шматок сиру на 30 хвилин, при кімнатній температурі. Якщо продукт натуральний – він виділить трохи жиру. Якщо підроблений - покриється шаром крапель і стане блискучим.
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Сирні товари повинні бути підписані так на етикетці. Натуральний сир складається з молока, бактерій, солі і сичужного ферменту.
Найважливіше у супермаркеті – це читати склад продукту. Натуральні сири містять невелику кількість інгредієнтів. Там не повинно бути ні емульгаторів, ні консервантів.
Найгірші варіанти для сніданку: як не отримати проблеми зі шлунком через популярні продукти
Як повідомляв "Знай.uа", швидкий протеїновий тортик у мікрохвильовій печі: для стежать за фігурою всі інгредієнти "можна"
Знай.uа писав, солодке життя триватиме? Українцям розповіли, що буде з цінами на згущене молоко