10 грудня відзначається свято на честь одного з найбільш шанованих у православ'ї образів - ікони Пресвятої Богородиці, що називається "Знаменням".

Православна церква цього дня також вшановує пам'ять преподобного чудотворця подвижника Романа Антіохійського, який жив у V столітті. Інші назви свята: "Зимовий знак", "Роман", "Романів день", "Домочадцев день".

За традицією слід обов'язково піти до церкви та помолитися біля ікони «Знамення». Богоматір можна попросити захистити від сварок у сім'ї, від ворогів. Також вона може допомогти знайти втрачені речі. Святому Роману моляться, якщо чекає довга дорога, просять позбавити горя і нещастя. А жінки можуть попросити його допомогти позбутися безпліддя та подарувати можливість стати матір'ю.

Святий Роман, фото: Елицы

У наших предків також існував звичай проганяти печалі та прикрощі за допомогою вітру. Потрібно стати на світанку, не вмиватися, не розчісуватися, тепло не одягатися. Потім вийти надвір і стати обличчям до вітру. Так він видує все погане. Потім треба повернутися додому, вмитися проточною водою та прочитати молитву Богоматері. Тричі перехреститеся і помітите підлогу в будинку.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Якщо дівчина вийшла цієї осені заміж, то може помолитися біля ікони Знамення, щоб скоріше поповнилося сімейство. При цьому потрібно погладжувати живіт і уявляти, як у ньому росте дитина.

Щаслива родина, вагітна дівчина. Фото: Знай.ua

Що не можна робити 10 грудня

Сьогодні не можна в'язати та шити, особливо якщо день теплий. Інакше ви можете зашити тепло у будинку. Також не слід впускати в будинок старих, бідних та немічних. Є повір'я, що тоді відразу після їхнього приходу почнуться бідність та хвороби.

Прийнято на знак прислухатися до різних знаків, які посилає доля. Вважається, що 10 грудня вони є найбільш явними і можуть попередити про майбутні проблеми. Якщо дотримуватися їх порад, можна уникнути неприємностей. Головне – знаки правильно

Нагадаємо, як попросити грошей у Всевишнього – три дієві молитви на достаток.

Раніше ми повідомляли, що витримати Різдвяний піст можливо: коли можна випити вина та поласувати рибкою, правила 40 днів .