Зимова погода принесла з собою й деякі труднощі, адже у цю холодну пору року, коли на вулицях брудно та волого, взуття часто промокає, що може викликати переохолодження.

Тому дуже важливо у цю погоду захистити своє тепле замшеве або шкіряне взуття від промокання. Ви виграєте двічі, адже таким чином ваше взуття прослужить вам довше, а ногам буде тепліше.

У протилежному випадку, якщо не доглядати за ними, то з високою ймовірністю, скоро доведеться купувати нове, а на додачу ви можете захворіти.

Взуття, фото: скріншот з відео

Як доглядати за взуттям у холодну пору року

1. Замшеве взуття. У цьому випадку найпростіше скористатися будь-яким водовідштовхувальним засобом. Адже до їхнього складу входить натуральний віск, що створює тонкий захисний шар взуття, відштовхуючи воду.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Обов'язково прибирайте соляні розводи з взуття, які з'явилися після того, як ви намочили його. Це потрібно зробити перед нанесенням захисного засобу від вологи. У цьому вам допоможе звичайний оцет. Потрібно просочити ним ватний диск і потерти розводи. Далі нехай ваше взуття висохне.

2. Шкіряне взуття. Для взуття цього типу також можна скористатися магазинним просоченням. Крім того, можна приготувати народний засіб. Вам знадобиться: гліцерин (20 г), рідкий риб’ячий жир (40 г), скипидар (30 г), бджолиний віск (10 г). Ці компоненти потрібно розтопити на вогні, потім змішати з гліцерином та нанести на взуття.

мокрий сніг

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації