Декілька мільйонів українців отримують пенсії через "Укрпошту", але незабаром компанія припинить виконувати цю функцію, і її місце займе інший поштовий оператор. Коли це станеться, йдеться у постанові уряду за номером 1305.

Основна частина пенсіонерів отримує виплати через уповноважені банки, але водночас зберігається значний відсоток українців, яким гроші виплачуються через "Укрпошту". Втім, незабаром компанія припинить виконувати цю функцію, і її місце займе інший оператор.

Укрпошта. Фото: Youtube

Згідно з ухвалою уряду трапиться це тільки після закінчення повномасштабної війни. Так, Пенсійний фонд України проведе конкурс на вибір операторів для виплати та доставки пенсій та іншої грошової допомоги протягом шести місяців після припинення або скасування військового стану в країні.

"Укрпошта", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Зазначається, що "Укрпошта" продовжить доставляти пенсії до того моменту, поки не набуде чинності договір з переможцем конкурсу. Отже, українці не мають приводу для паніки, оскільки в уряді врахували всі нюанси і звели до мінімуму ймовірність перебоїв з доставкою пенсійних виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.