Українцям розповіли, як здійснюватиметься виплата житлових субсидій після Нового року та які варіанти отримання допомоги доступні субсидіантам. Про це пише портал "На пенсії".

Починаючи з 1 січня 2023 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг видаватимуть українцям виключно у грошовій формі.

Призначення субсидій. Фото: скрін youtube

З урахуванням змін, Пенсійний фонд перераховуватиме пільгові гроші:

  • пенсіонерам, які отримують пенсію у банках або через відділення "Укрпошти" - на їхні пенсійні рахунки;
  • громадянам, які не одержують пенсію – на поточні рахунки, відкриті в "Ощадбанку" за зверненням ПФУ. Заява від одержувачів допомоги не потрібна, рахунок відкривається автоматично, а за готовністю органи ПФУ інформують про це пільговиків.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Також можна отримувати допомогу на оплату комуналки у готівковій формі, але попередньо необхідно укласти договір із "Ощадбанком". Охочі змінити метод отримання допомоги можуть звернутися до органів соцзахисту до 30 листопада включно, і вже у грудні виплата прийде на рахунок обраного банку або поштою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час військового стану, але співробітники вимагають поваги.