Стало відомо, що в Україні за цукром. Чи не потрібно чекати на дефіцит найближчим часом, і чи сильно здивують народ ціни в супермаркетах.

Про це йдеться у матеріалі "Газети по-українськи".

Нині продукт подорожчав у місцевих супермаркетах на кілька відсотків. Якщо ще тиждень тому ціна за кілограм складала 33 гривні, то сьогодні у середньому це 34,70 гривні.

Тимчасовий виконувач обов'язків голови правління Національної асоціації цукровиробників "Укрцукор" Назар Михайловін зазначив, що ще на початку цього року, до початку війни, планувалася безперервна робота одразу 33 цукрових заводів, проте 24 лютого змінило всі плани. Близько 10 підприємств залишаються не занедбаними, адже перебувають у тих регіонах, де зараз тривають активні бойові дії.

Виробництво цукру, фото: volynnews.com

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Площа посівів цукрових буряків цього року становить 180,4 тисячі гектарів, за даними Міністерства аграрної політики. Наразі оптова відпускна ціна цукру на підприємствах – 28,20–28,50 гривень за кілограм, з урахуванням податку на додану вартість. Порівняно з початком серпня відбулося навіть певне здешевлення. Вартість не підвищуватиметься під час сезону цукроваріння" - зазначає він.

Сезон уже розпочався, і на заводах переробляють буряки. Подальше формування цін залежатиме від вартості природного газу, а також супутніх матеріалів для виробництва.

Супермаркет, українці. Фото: Знай.UA

Подорожчання на ринках вже зараз відбувається через зростання вартості перевезення, а також збільшення тарифів. Це залежить і від собівартості вирощування цукрових буряків.

"Зараз у середньому 65 тисяч гривень на гектар. Урожай зібрали на рівні минулого року. Дефіциту не буде. Перехідний залишок до кінця маркетингового року 2021–2022 – 480 тисяч тонн, це вдвічі більше за норму. Плюс плануємо виробництво цукру в межах 1,1 -1,15 млн тонн. Внутрішній ринок повністю забезпечимо", - пояснив він.

Цукор / фото: Pixabay

Нагадаємо, що чи справді треба боятися зими цього року: українців порадували несподіваною новиною

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк залишив українця без засобів для існування: все через збій у банкоматі

Також, уроки про повітряну тривогу та історія російсько-української війни: як змінилася навчальна програма для школярів у 2022 році