Експерти стверджують, що наступне масове вимирання, що обрушиться на планету, буде зосереджено на зміні клімату, а також на способі та швидкості, з якою планета може відновитися.

Цю інформацію надали на порталі «DailyStar»

За 4,5 мільярда років історії планети (або менше), залежно від того, у що ви вірите, відбулося п'ять масових вимирань.

Наразі вважається, що зміна клімату призведе до наступного.

Хоча це, мабуть, не станеться за все життя будь-кого, хто читає це.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Девід Сторч, професор кафедри екології Карлового університету в Празі, сказав Live Science: "Поточна швидкість вимирання приблизно на два порядки вища, ніж нормальна швидкість вимирання. Зміна клімату, виявлена ​​під час цих останніх масових вимирань, може бути не єдиною причиною вимирання, але швидкість вимирання може бути наслідком інших глобальних змін, що відбулися на той час".

планета Земля, фото Pxhere

Куніо Кайхо, почесний професор кафедри наук про Землю Університету Тохоку в Японії, пояснив, що наша планета нагрівається швидше, ніж її зцілення.

Він сказав: "Підвищення середньої глобальної температури на 9°C або 16,2°F необхідне для великих масових вимирань, що збігаються з глобальним потеплінням".

Згідно з веб-сайтом уряду Великобританії, сукупна температура суші та океану збільшувалася в середньому на 0,14F або 0,08C за десятиліття з 1880 року - майже на два повні градуси в період з 1880 по 2022 рік.

Проте середня швидкість підвищення з 1981 року становить 0,18°C чи 0,32°F, що більш ніж удвічі перевищує нинішню швидкість планетарного потепління.

Як раніше повідомляв портал "Знай", чоловік розповів, що він прийшов із майбутнього та попередив людство.