14 липня 2022 року російські війська завдали ракетного удару по людній центральній частині міста Вінниця, внаслідок якого і загинули мирні жителі, включаючи дітей.

Щонайменше 27 жертв... одна з них - 4-річна дівчинка Ліза Дмитрієва, із синдромом Дауна. Її мати дивом вижила, але була тяжко поранена. Вона ж і почала ділитися важкими думками в Instagram, про судний день та відчуття, пов'язані з цим.

Ірина та Ліза з Вінниці, фото: Instagram

Наразі Ірина розповіла, що вперше повернулася на місце трагедії з моменту загибелі доньки. Жінка зізналася, що втратила пам'ять після операції, тому не розуміла, де вона перебуває і чому її тіло перев'язане.

"Думала, де Ліза, чому не зі мною ... Я вірила, моя дочка жива, тому що такого не може бути, моя дитина не могла загинути, так не повинно бути ... Дивилася на свої травми, і розуміла, що все-таки це не сон... Кожна секунда відтворювалася в пам'яті", - пише вона.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Ірина з 4-річною донькою, скріншот: Instagram

Так вона і згадала все до фатального моменту. Тоді вона почула гучний гул, разом з малюком вони підняли голову вгору і побачили ракету, що летить. За мить вона лише встигла розвернутися спиною до епіцентру вибуху та прикрити собою дитину... Ірина нічого не відчула, лише відчула мертву тишу навколо.

І лише потім вона побачила розірване тіло дочки, почала бігати довкола та кликати людей на допомогу. Згодом відчула сильний біль... задишку.

Ірина з 4-річною донькою, скріншот: Instagram

Нагадаємо, мама загиблої 4-річної Лізи вперше порушила мовчання, і розповіла про трагедію у Вінниці: "На власні очі все бачила і пам'ятаю"

Як повідомляв "Знай.uа", у білій сукні та з вінком на голові: у Вінниці попрощалися з маленькою Лізою, яка загинула від російської ракети

Знай.ua писав, російський пропагандист здивував цинізмом, коментуючи вбивства дітей у Вінниці: "Супутня шкода"