Українцям роздадуть гроші після карантину, як отримати соцдопомогу

Кабінет Міністрів вирішив продовжити на період карантину і на 1 місяць після нього терміни виплати соцдопомоги без звернень українців. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 8 квітня.

На час карантину строки виплати державної допомоги збільшуються. Так, держдопомога виплачується за повний місяць без звернень людини в органи соцзахисту.

українські пенсіонери, фото Pxhere

Польща одним махом вирішила долю українців, які застрягли на заробітках

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Уряд Польщі схвалив продовження терміну легального перебування на території країни іноземців і зокрема українців, які прибули туди на підставі шенгенської візи чи в рамках дії безвізового режиму. Ці заходи були схвалені в рамках так званого антикризового щита з метою пом’якшити наслідки епідемії коронавірусу. Таку заяву зробили в польському Управлінні у справах іноземців.

Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube

Змушені прати одноразові шапочки — пандемія застала українських лікарів зненацька

Лікарі міської поліклініки №5 в Миколаєві через незабезпеченість захисними засобами змушені прати одноразові костюми і навіть шапочки. Відповідний фотодоказ опублікував на своїй сторінці у Facebook журналіст Олег Деренюга. Автор поста зазначив, що фото було зроблене просто у внутрішньому дворику медустанови.

Лікарня в Миколаєві, фото: facebook.com/derenuga

Олена Зеленська нагодувала українців новою порцією порад, батьки втомилися терпіти

Перша леді України Олена Зеленська, яка нещодавно анонсувала запуск "Всеукраїнської школи онлайн", знову звернулася до українців стосовно того, чим повинні займатися діти і дорослі на карантині.
Українці дуже бурхливо відреагували на нові поради першої леді і засипали її незадоволеними коментарями.

Нова генпрокурор Венедиктова відкрила одразу 5 справ проти Порошенка

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова внесла відомості до ЄРДР про можливі неправомірні дії експрезидента Петра Порошенка та інших осіб через призначення суддів Верховного суду в 2017 і 2019 роках.

Так, Венедиктова порушила 5 справ проти Порошенка на підставі звернення працівників Верховного суду. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.