Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют після вихідних, 28-29 березня 2020 року. Курс долара порівняно з показниками останній банківський день, у п'ятницю, 27 березня, трохи виріс у ціні і становить 28,18 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Обмін валют, скріншот з відео

Курс валют Нацбанку на 30 березня

30 березня основна валюта здорожчає. Національний банк України визначився з офіційними курсами валют на понеділок.

Долар США здорожчає на 5 копійок і коштуватиме 28,18 грн.

Євро здорожчає на 4 копійки і коштуватиме 30,90 грн.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Тим часом Національний банк України встановив на 30 березня 2020 року офіційний курс долара на рівні 28,18 гривні за один "зелений" - це на 5 копійок вище в порівнянні з попереднім банківським днем.

27 березня в банках та обмінниках долар можна було купити за 28,60 грн, євро - за 31,40 грн.

курс долара, фото Pxhere

У останній банківський день - у п’ятницю, торги по долару в останній час дещо змінили тренд на поодиноких угодах. Попит знову почав перевищувати пропозицію на невеликих сумах і курс зріс.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний банк "ПриватБанк" вирішив зупинити продаж і купівлю готівкової валюти на час зупинки міжнародного авіасполучення і карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти. Спеціаліст змоделював два сценарії розвитку ситуації за умови поширення коронавірусу.