Український лікар Олег Ізбаш розповів про епідемію туберкульозу в Україні. Медик звернув увагу на летальний випадок з дитиною на Запоріжжі і розкритикував дії ексміністерки охорони здоров'я Уляни Супрун, звинувативши її у розвалі системи попередження поширення і лікування інфекції.

Відповідний допис Ізбаш розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Поки увага суспільства прикута до новинних зведень з Китаю, де лютує коронавірус, в Україні тихо-мирно продовжує незримо працювати куди більш небезпечний вбивця. Про нього не говорять відкрито, його заганяють в тінь, а тих, хто насмілився нагадати владі про його існування, висміюють і називають панікерами", - розповідає лікар-гінеколог.

У центрі уваги допису - смертельний випадок з дитиною.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Батьки школярів, які відвідують Кам'янсько-Дніпровську школу №3, забили тривогу. В їх школі померла дитина. Від туберкульозу. Уявляєте собі, так? 21 століття – планшети, електрокари, гиперлуп ось навіть обіцяли. І діти, які помирають від туберкульозу. Більш того, навіть поверхневе обстеження показало, що в стінах школи є ще заражені учні. А реакції влади – ніякої. Ну тобто майже ніякої на офіційному рівні. І то тільки після того, як обурені та ініціативні батьки звернулися в ЗМІ та соцмережі. Після публікації в «Батьки SOS» пролунали перші мляві пояснення. І зовсім ніяких конкретних заходів. Дезінфекція? Ні, не чули. А запитань більше, ніж відповідей. Як керівництво школи допустило хворої дитини на заняття? Куди дивився класний керівник? У чиїй компетенції вчасно виявляти хворих і роз'єднувати їх зі здоровими? І головне – що ж тепер робити всім іншим?" - ділиться шокуючими подробицями інциденту Ізбаш.

Палочка Коха, збудник туберкульозу

Лікар з особливою ретельністю аналізує діяльність ексміністерки Супрун.

"Підприємлива колишня в. о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун ухвалила рішення згорнути існуючу на той час систему ранньої діагностики та лікування [туберкульозу]. Сюрреалізм: інфекцію, названу Всесвітньою організацією охорони здоров'я найбільш смертоносної, пропонують лікувати вдома (!!!), а щорічну флюорографію замінити опитуванням у лікуючого лікаря", - акцентує медик.

"Паличка Коха прекрасно почуває себе в пилюці там, де ви ведете дитину в садок. І в будь-якому супермаркеті. І навіть у класі, де навчаються ваші діти. Але ні медиків, готових боротися з нею, ні їх робочих місць, не залишилося в Запоріжжі, яке впевнено входить в п'ятірку найбільш неблагополучних по туберкульозу міст України. І по дитячому, і по дорослому. Така ж приблизно ситуація і в інших містах", - підсумував Ізбаш.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше епідемія туберкульозу охопила школу: заражених більше сотні, лікарі б'ють на сполох.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні лютує смертельна недуга: названо найнебезпечніші регіони.

Також "Знай.ua" писав, що експерти назвали рік смерті туберкульозу: як довго чекати.