В Україні з 1 січня здійснюється процедура з перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для пенсіонерів, що не працюють і яким вже виповнилося 65 років і які мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.
За даними Styler, у зв'язку з індексацією і підвищенням прожиткового мінімуму, а також новими пенсійними програмами пенсії перерахують тричі у 2020 році.

У березні цього року мають провести проведена автоматичну індексацію пенсій. В наслідок чого пенсіонерам може бути нарахована надбавка. Розміри цієї надбавки стануть відомими наприкінці січня.

Проводитимуть індексацію за такою формулою:
"50% інфляції + 50% зміни середньої зарплати за минулий рік". Спеціалісти переконують, що після перерахунку в середньому пенсії мають зрости на 12-15%.

Наступним кроком має стати підняття "мінімалки". Цілком логічно, що разом із підняттям прожиткового мінімуму мають зрости і пенсійні виплати.

Якщо порахувати, що з 1 липня 2020 року "мінімалка" збільшиться на 74 грн - з 1638 до 1712 грн.
А з 1 грудня 2020 року ще на 57 грн.
То ми отримаємо до кінця року мінімальну пенсію, яка складатиме тисячу сімсот шістдесят дев'ять грн.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Зазначили і те, що пенсіонерам і пенсіонерам-підприємцям навряд чи варто чекати підвищень.
Вирахувати гроші вони зможуть лише після верифікації, за умови вчасного подання заяви в ПФУ про працевлаштування, або з яких-небудь причин не врахували зміни і підвищили виплати.

І третім стало анонсування в грудні 2019 року президентом Зеленським істотну надбавку для пенсіонерів категорії 80+. За його словами на ці потреби вже виділено 13 млрд гривень. Пенсіонери зможуть отримувати від 400 до 1100 гривень щомісяця додатково.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з першого квітня 2020 року пенсійний вік для жінок в Україні має збільшитися на півроку


Як повідомляв портал "Знай.ua", 1 січня здійснюватимуть процедуру перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів.


Також "Знай.ua" писав, що мобільний додаток "Дія" буде доступний онлайн для всіх українців з 30 січня 2020 року.