Відомо, що українська гривня є одним з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.

Курс гривні

Що оцінюють

Так, у дослідженні, яке проводиться з 1986 року, оцінюється вартість бургера "Біг-Мак", який продається і у всесвітньо відомій мережі фаст-фудів "МакДоналдс". Видання The Economist порівнює вартість бургерів у всіх країнах світу з його вартістю в Америці.

За інформацією журналу, "Біг-Мак" в Україні коштує 57 гривень (на даний момент його вартість становить 59 гривень), в той час як у Сполучених Штатах Америки він коштує $5,67. Реальний курс гривні, в такому разі, повинен становити 10,05 грн/$.

Найбільш недооцінені валюти

Найбільш недооціненими валютами у світі є південноафриканський ренд і російський рубль — на 62% і 61,2% відповідно.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Найбільш переоцінена валюта

Найбільш переоціненою валютою вважається швейцарський франк, вартість якого повинна бути на 18,4% менше.

Біг-Мак

Нагадаємо, що у Національному банку України повідомили, що обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами в 2019 році були майже рівними і становили по $1 мільярда.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний банк України випустив нову пам'ятну монету, присвячену Харківському музею імені Миколи Сумцова.

Також портал Знай.ua писав, що впродовж найближчого року керівники українських підприємств очікують середнє значення обмінного курсу на рівні 27,43 грн/долар.