В останні кілька місяців в Україні відбуваються незрозумілі речі з курсом американського долара. Божевілля - "зелений" стрімко котиться до позначки в 20 гривень.

Проте, вже у 2020 році ситуація на валютному ринку може просто перевернутися з ніг на голову. Експерти лякають магічною цифрою - "50". Про це стало відомо завдяки заяві кандидата економічних наук Олександра Хмелевського для українських ЗМІ.

курс долара, 24 канал

За словами Хмелевського, у 2020 році треба бути готовим до падіння гривні. Курси долара і євро перейдуть на зростання, на це вказують декілька моментів. Одним з факторів Хмелевський називає дефіцит торгового балансу у понад 11 мільярдів доларів.

Обмін валют, ГолосUA

Популярні новини зараз

Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Також експерт прогнозує відтік інвестицій з України. Крім того, на курс гривні негативно вплине те, що в 2020 році держава повинна буде повернути кредиторам близько 5 мільярдів доларів. Також, за словами Хмелевського, наступного року може початися світова фінансова криза. Не виключає експерт і можливості політичної кризи в Україні.

"Є велика ймовірність, що курс на кінець 2020 буде більше 30 гривень за долар. А при негативному сценарії більше 50 гривень за долар", - тривожно підсумував свій прогноз економіст.

Нагадаємо, курс валют на 14 грудня повністю задовольнить українців.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк піде з молотка: причому тут Коломойський.

Знай.uа писав, Україна встановила рекорд врожаю зерна: чи подешевшають продукти на полицях.