В Україні на даний момент гостро стоїть проблема з тисячами "євроблях", які не поспішають розмитнювати їх власники. Машини, які вже конфіскували, продають за копійки, іноді машину віддають навіть абсолютно безкоштовно. Останнім часом це відбувається все частіше і частіше.

На порталі "112 Україна" фахівець з продажу конфіскованих авто розповів про те, що відбувається з конфіскованої машиною і "євробляхерами", яких все-таки зупинили на митниці: "Митниця затримує їх за порушення, потім йде в суд, який виносить рішення про конфіскацію автомобіля на користь держави. Після цього авто потрапляє до нас на торги. Якщо в країні почнеться масштабна кампанія конфіскації автомобілів з єврономерами за порушення митного режиму, ми готові до збільшення навантаження та організації масових продажів".

За його словами, за безцінь машини почали віддавати іншим людям вже давно - зазвичай їх передають медичним, соціальним або військовим організаціям. Закон цього не забороняє.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Фахівець розповів, що часто конфісковані машини й транспортні засоби виявляються в самих гарячих точках бойових дій, обслуговуванням автомобілів займаються самі військові.

Нагадаємо, раніше у поліції розповіли, що продовжать штрафувати "євробляхерів": за що і чому.

Також Знай.uа писав, що одне розмитнення - як дві машини: наскільки вигідні євробляхи і які штрафи чекають водіїв.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Кабмін пішов на поступки водіям, що зміниться.