Водіїв на нерозмитнених євробляхах чекають нові правила розмитнення автомобілів за максимально простою схемою. Таку заяву зробив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Тижні очікувань нових правил розмитнення крутять власників євроблях, як хом'яка у тому колесі. І вони біжать, біжать, біжать, ледве встигаючи дихати. Але остаточного рішення досі немає.

Криклій за те, щоб зробити розмитнення в Україні за грузинським зразком. У Грузії старі іномарки коштують набагато дешевше, ніж в нашій країні. І розмитнити їх грузинам значно дешевше, ніж українцям, там за літр об'єму двигуна автомобіля платять від одного до трьох доларів.

За словами Криклія, ця проста схема дозволить не тільки спростити і здешевити легалізацію єврономерів, але і позбавитися від корупційних схем.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Щоправда, як зазначає міністр інфраструктури, реалізувати цю ідею складно через Міністерства фінансів. Справа в тому, що бюджет вже закладені всі надходження від розмитнення автомобілів.

Євробляхи

Минулого місяця українцям втретє продовжили пільговий період розмитнення "євроблях", відклавши таким чином введення за них штрафів до кінця 2019 року.

Нагадаємо, у Кабміні підготували нові правила для "євроблях", що відомо.

Як повідомляв портал Знай.uа, нові ціни на комуналку змусять українців пити Карвалол, зиму переживуть обрані.

Також портал Знай.ua писав, у Національному банку України заявили, що зміцнення курсу гривні вдасться утримати завдяки рекордному врожаю зернових.