У тому випадку, якщо окуповані райони Донецької та Луганської областей отримають особливий статус, то антиукраїнськи налаштовані правоохоронці, які там знаходяться можуть переслідувати військових, які захищали Україну.

Про це питання розповів колишній міністр юстиції Олександр Лавринович, пише видання "ФАКТЫ".

воїни ЗСУ

"Я хочу сказати, що закони України в цьому плані абсолютно правильні. Так, вони не передбачають застосування зброї Збройними Силами України на своїй території у мирний час і забороняють незаконні збройні формування В цьому плані змінювати нічого не потрібно", - заявив Олександр Лавринович.

За його словами, раз у 2014 році вище керівництво держави не прийняло рішення, які передбачено Конституцією та законами України щодо оголошення воєнного стану, то необхідний інший вихід.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Війна на Донбасі

"Певна аналогія тут - прийнятий в 2014 році закон про недопущення кримінального переслідування учасників протестів на Майдані, причому за такими статтями, що… навіть дивно було читати: за розбій, за грабіж, за умисне вбивство і так далі, там великий перелік. Зараз, з моєї точки зору, варто прийняти окремий закон, яким передбачити неможливість притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців Збройних Сил України за участь в АТО. Адже чинним законодавством заборонено використання ЗСУ в таких антитерористичних операціях — для цього існують спеціальні антитерористичні підрозділи Служби безпеки України та Національної поліції", — впевнений досвідчений юрист.

Олександр Лавринович каже: "Очевидно, що потрібно вже зараз в юридичному плані зробити кроки, які б зробили неможливим переслідування у кримінальному порядку (і на абсолютно законних підставах) як тих людей, які були в ЗСУ, так і добровольців, які теж взяли зброю і добровольчих батальйонів захищали свою країну".

Нагадаємо, формула Кравчука: перший президент України сказав, як прокласти дорогу до світу на Донбасі.

Як повідомляв Знай.uа ДНРовцы "осквернили" Донецьк: в мережі показали новий алкомаг в храмі мистецтва.

Знай.uа писав, амністія для учасників "Л/ДНР": у Зеленського мають намір йти проти "Мінських угод".