У православному календарі цей день вшановують священномученика Ієрофея Афінського, єпископа. Інші назви свята: «Ієрофей», «Єрофей», «Лешегон». За народним повір'ям, 17 жовтня лісовик провалюється крізь землю. Розлучається лісовий господар зі своїм зеленим, опущеним додолу майже всим листя, царством, ламає зі злою досадою зустрічні дерева.

Ієрофея звернув в християнство апостол Павло і висвятив його в сан єпископа. Раніше Ієрофей був членом афінського ареопагу. У той же момент охрестили і Діонісія, вони обидва ще і були присутні під час поховання Діви Марії. Проте невідомо за яких обставин він помер, хоча є точні відомості, що його смерть була мученицькою.

Чого не можна робити 17 жовтня

Сьогодні не можна ходити в ліс, щоб Лісовик не сказився і не переламав вам кістки. Не можна також пити алкоголь, інакше біси можуть довести вас до божевілля. А п'яницям і безбожникам краще взагалі не виходити на вулицю. Будьте обережніше, це нехороший день, коли блукає багато нечисті. Не знімайте натільний хрест.

Народні прикмети на 17 жовтня

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо 17 жовтня зоря червона, – прикмета, що скоро вітер почнеться.
  • Зима через сорок днів прийде, якщо в Єрофєєв день засніжило.
  • Фиркає кінь, – буде тепло, хропе – прикмета, що холод прийде.
  • За прикметою, якщо 17 жовтня солому свині тягають, – гряде буря.
  • Настовбурчилися кури в Єрофєєв день, – очікується негода.
  • Півні кричать серед ночі 17 жовтня, – прикмета, що пожежа може початися.
  • Народжені в цей день мають веселий характер. Вони люблять пожартувати і роблять це завжди по-доброму.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.