Стало відомо, що у відповідності з законом No1282-ХІІ у другому місяці осені відбудеться індексація доходів громадян України. Сума зростання становитиме 214,75 гривень. Про це пише ТСН.

Зростуть доходи українців:

  • заробітна плата працівників держструктур;
  • пенсія за віком, інвалідності, а також втрати годувальника;
  • аліменти, які нараховуються як % від окладу;
  • допомога для безробітних громадян і тих, хто проходить перепідготовку;
  • утримання військовослужбовців;
  • компенсація за травми або захворювання на виробництві, а також людям з інвалідністю з дитинства, результатом яких є травми або захворювання матері на роботі.

До того ж, сума індексації доходів встановлюється як результат множення суми оплати праці, що підлягає індексації, на величину приросту індексу цін споживача, розділений на 100%.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також показники сум індексації доходу надані з урахуванням величини прожиткового мінімуму для працездатних, який з 1 липня поточного року затверджено у розмірі 2007 гривень, а також з урахуванням всієї норми відпрацьованого робочого часу в місяці.

Зазначається:

  • якщо українець працює неповний робочий час, то сума індексації його доходів встановлюється з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованим годинам;
  • якщо громадянин відпрацював неповний робочий місяць, сума індексації виплачується пропорційно відпрацьованим дням або ж годинах;
  • якщо не відпрацював ні одного дня в місяці, то індексація за місяць взагалі не проводиться.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук визнав, що рівень прожиткового мінімуму – недостатній, щоб надати українцям можливість вижити.

Як повідомляв портал Знай.ua, Галина Третьякова, нардеп від "Слуги народу" і голова Комітету соцполітики та захисту прав ветеранів розповіла, що в 2022-2023 Кабмін збирається запустити в країні накопичувальну пенсію.

Також портал Знай.ua писав, що у Пенсійному фонді пояснили, що українцям нараховують пенсію, виходячи з того, який дохід у людей за період страхового стажу з 1 липня 2000 року.