Православні в цей день справляють один з найвеличніших християнських свят у році – Різдво Пресвятої Богородиці. Інші назви свята: «Різдво Богородиці», «Осінні оспожинки», «Другі Осенини», «Мала Пречиста» (Велика Пречиста святкується в день Успіння Богородиці), «Друга Пречиста», «Свято врожаю».

Сьогодні треба обов'язково з тіста спекти хліб і булки у вигляді двох літер «Р» і «Б» – Різдво Богородиці. Їх треба роздати всій родині, щоб вони були щасливими і здоровими. Але кілька варто відкласти за ікону, їх потрібно з'їсти 7 січня. Дають такі букви і хворим, як ліки.

Бездітним потрібно прийти в храм у новому одязі і попросити про вагітність Божу Матір. Одяг потім віддають нужденним, вони потім будуть вдячні, а це піде на користь подружжю. Воду, яку освятили в цей день в храмі, потрібно пити 40 днів жінкам, які вийшли заміж в цьому році, але ще не мають дітей. Вагітним потрібно вмиватися цією водою, щоб пологи пройшли швидше і легше.

Народні прикмети на 24 вересня

Рибу і грибні пироги роздайте тим, хто просить, можете дати ще трохи грошей. Так ви будете жити в щасті та благополуччі. Незаміжнім дівчатам треба вмитися до сходу сонця з проточної водойми, вони тоді весь рік будуть гарними.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Прийнято в цей день запрошувати в будинок батьків, щоб вони допомогли налагодити господарство своїми порадами. Їм потрібно спекти грибний пиріг, розділити на всіх гостей, а якщо хто не доїв, то крихти слід віддати птахам або худобі.

Щоб не було сварок, господарці потрібно купити на Пречисту свічку в храмі і обнести її запаленою по всьому будинку, а потім поставити біля ікони Божої Матері догоряти.

А ось якщо ваша донька давно не виходить заміж, то мати повинна спекти хліб і принести його в храм. Постояти біля ікони Діви Марії і попросити хорошого чоловіка. Хліб треба нести додому так, щоб ні з ким не розмовляти, а з'їсти його повинна дочка цілком.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.