У цей день церква вшановує ікону Божої Матері, що іменується «Неопалима Купина». Інші назви свята: «Дозвільні вила», «День Вавіли», «Луків день». 17 вересня молилися про захист будинку від вогню. Вважалося, що в цей день така молитва буде обов'язково почута.

Ікона Неопалима Купина стала прообразом Богоматері, яка символізує непорочне зачаття. У центрі ікони Марія з дитиною у восьмикутній зірці, яка утворюється двома чотирикутниками – зеленим і червоним. Зелений – природний колір Купини, а червоний – навкруги неї полум'я.

Чого не можна робити 17 вересня

Це важкий день, не давайте нікому в борг і навіть не подавайте милостиню жебракам, інакше їх злидні можете перетянутися на вас. Не ходіть в людні місця, не ходіть в гості і самі не приймайте гостей. Сьогодні ходить по землі нечисть Кумоха, яка приносить з собою біди. Не сваріться, не ревнуйте, не ображайтеся і ні в якому разі не з'ясовуйте відносини з коханою людиною – розлучитеся.

Народні прикмети на 17 вересня

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо на цибулині багато лушпиння – зима буде дуже холодною.
  • Великий врожай горобини - до морозів зимою.
  • Заєць, що біжить по селу, зозуля, летить по селі, миші, що біжать по полю віщують пожежу.
  • На Вавилу лагодять граблі, коси, вила.
  • Народжені 17 вересня володіють впертим характером. З часом вони всього домагаються самі. Носити їм слід флюорит.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.