З'явилася інформація, що українська виконавча служба заарештувала 93% акцій «Укртелекому» за великі борги ТОВ «ЕСУ» перед «Ощадбанком» у розмірі 1,8 мільярда гривень.

Слід пам'ятати, що судове днло тривало кілька років: «ЕСУ» намагався в судовому ході отримати розстрочку виконання рішень судів, проте Верховний Суд прийняв сторону «Ощадбанку», підтвердивши аргументи. Розстрочку скасували, заарештовані акції «Укртелекому» продадуть на публічних торгах для погашення боргів «ЕСУ» перед банком.

На початку 2011 року Австрійська інвестиційно-банківська компанія Epic, через свою дочірню компанію EPIC Services Ukraine (ESU) придбала 92,79% акцій ВАТ «Укртелекому» за 10 млрд 575,1 млн грн, змінивши форму власності на ПАТ. У 2013 році ПАТ «Укртелекому» став частиною володінь СКМ Ріната Ахметова.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

До того ж, є відомості про те, що на даний момент основними претендентами на покупку акцій «Укртелекому» є: Deutsche Telekom, Telenor Group, Turkcell, структури Романа Абрамовича, структури Ігоря Коломойського, АФК Система, Вимпелком, Ростелеком і Bank of New York.

Нагадаємо, у Зеленського розповіли чим замінять монетизовані виплати.

Як повідомляв раніше Знай.uа, уголь, електроенергія і інші "золоті жили" донецького олігарха.


Також Знай.uа писав про те, що союзників не залишилося, запахло грошима Ахметова.