Перед приїздом прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху (Бібі), стався великий скандал щодо депортації 34-річного наркобарона Амоса Дов Сільвера.

Так, Сільвер, якого зловили в Україні в березні, до липня перебував у київському СІЗО, а потім місяць - під домашнім арештом.

За рішенням суду його повинні були екстрадувати в Ізраїль, але 16 серпня в аеропорту "Бориспіль" він втік з-під конвою. За даними ізраїльських ЗМІ, сам процес екстрадиції українські силовики не погодили з ізраїльськими колегами.

Після того, як розгорівся великий міжнародний скандал, на ноги підняли поліцію і СБУ. Через добу наркобарона зловили в Умані.

У неділю, Сільвера прийняла ізраїльська поліція в міжнародному аеропорту імені Бен-Гуріона.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Втеча з-під конвою

Про те, що наркобарону вдалося втекти в аеропорту, викликало хвилю нерозуміння як в Україні, так і в Ізраїлі.

За даними Нацполиции, зловмисник втік від силовиків, так і не дійшовши до прикордонного контролю.

"Справа Амос Дов Сільвера вело СБУ. Співробітники служби і супроводжували його в аеропорту. Вони так і не дійшли до паспортного контролю. На фаст-треку (перевірка багажу) у одного із співробітників СБУ знайшли ніж в ручній поклажі. Він почав сваритися з прикордонниками, доводячи, що має право на те, щоб перевозити такі речі, і в метушні наркобарон, з якого, для проходження металодетектора зняли наручники і електронний браслет, просто розвернувся і втік. І вони не змогли його наздогнати", - повідомило джерело.

Пізніше, трьох Сбушників звинуватили у змові з Сільвером і допомоги у втечі.

Мережа Сільвера

Тим часом в Ізраїлі збираються прихильники Сільвера, які закликали бойкотувати візит Нетаньяху в Україну в знак протесту проти арешту наркобарона. Група адвокатів вимагає звільнити його, переконуючи, що він продавав канабіс для медичних цілей.

"Ми будемо боротися, щоб домогтися справедливості. Єврей не залишає єврея", - повідомили юристи в соціальній мережі Facebook.

"Справа в тому, що Сільвер виступає за легалізацію марихуани (в Ізраїлі за зберігання невеликої кількості не карають). Наркобарона звинувачують у поширенні через свою мережу також важких наркотиків - кокаїну, гашишу, екстазі, його називають головою ізраїльської кримінальної мережі наркотрафіку, що він заперечує. Деякі в Ізраїлі його навіть вважають "в'язнем совісті". За даними ізраїльської поліції, в мережі Telegrass в месенджері Telegram складалися більше 200 тисяч людей - крім Ізраїлю, були філії по всьому світу. Продавцям платили готівкою, биткоинами або наркотиками. У злочинному угрупованні була навіть своя прес-служба і власний департамент внутрішнього нагляду", - розповів ізраїльський журналіст Марк Штейн.

Дружина Сільвера Галі збирає гроші на його звільнення. Вона запевняє, що справу її чоловіка - політичне. Галі, яка працювала в Telegrass разом з чоловіком, і саму затримували, але відпустили.

Дружина наркобарона також скаржиться на те, що в українській в'язниці його били. У мережі вона раніше опублікувала фото з побоями.

""Telegrass" - не злочинна організація, доказів проти чоловіка немає, він допомагав багатьом хворим людям, яких міг вилікувати канабіс. Кожен місяць виділяли по 2-3 кг суцвіть нужденним пацієнтам, по 50 г кожна. Був список людей, які приходили за допомогою, щомісяця проводили лотерею", - сказала Сільвер.

Нагадаємо, що у нічному клубі наркобарони влаштували бійню.

Як повідомляв портал Знай.ua, великого наркобарона екстрадували з України до Ізраїлю.

Також портал Знай.ua писав, що СБУ затримала наркобарона після втечі з Борисполя.