В церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобної Євфросинії, в миру Євдокії (в російській традиції — Авдотьї). Інші назви свята: «Єфросинія», «Євдокія», «Хома», «Купальниця». У народі в цей день говорили: «Хома серпи ладнає. Пора прийшла в поле спину гнути, кланятися житу-матінці». Всюди в селах дзвеніли ковадла, селяни готували серпи до жнив, точили коси.

Євдокія жила в 14 столітті і була дочкою суздальського князя Дмитра Костянтиновича і Анни. У 1366 році вона стала дружиною Дмитра Донського, що збудувала світ між Москвою і Суздалем. Євдокія була дуже благочестивою, побудувала кілька храмів, потай дотримувалася суворого посту, а під княжим одягом носила вериги.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 20 липня

Сьогодні не можна купатися, тому що вас потягне водяний під воду. Краще не підходити до корів. Якщо вона вас обнюхає, то швидше за все ви захворієте. Не варто сьогодні засмучуватися з будь-якого приводу, день створений для веселощів і пісень.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Народні прикмети на 20 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо 20 липня йде дощ – сіно буде зіпсованим.
  • Якщо на Авдотью почнеться дощ, то буде він йти ще 7 тижнів.
  • Дубові віники, виготовлені у цей день, володіють особливою цілющою силою.
  • Якщо немає лазні – можна просто посидіти в цей день під дубом і сили відновляться.
  • Якщо окурити будинок димом дубового листя – в ньому не буде пожежі.
  • Народижені 20 липня будуть забезпечені всім, хоча такі люди невиправні ледарі.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.