В церковному календарі це день пам'яті преподобного Сисоя Великого і мученика Єрмія Афінського. Інші назви свята: «Сисой і Веремій», «Сисой світлий», «Веремій». У народі здавна вважали, що на Сисоєв день особливі властивості отримує роса. Вона дає сили і здоров'я як людям, так і тваринам і птахам.

Сисой був ченцем пустельником, він жив у печері в Єгипетській пустелі, яку освятив молитвами його попередник Антоній Великий. Сисой провів у самоті 60 років і отримав дар чудотворення. Одного разу він навіть зміг повернути до життя померлого юнака. А Єрмій народився в Афінах і проповідував християнство. Коли імператор Нумеріан організував гоніння на християн, Єрмія схопили і вбили. Разом з ним постраждали ще 5 мучеників і два градоначальника.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 19 липня

Вважається, що роса сьогодні зміцнює тіло, і треба по ній походити. Але ноги після цього витирати не можна. Треба надіти теплі шкарпетки, взутися і ходити так до полудня. У підвал дівчатам краще не спускатися, а якщо вже вирішили, то не смійтеся і не розважайтеся. Є нечисть, яка живе там, і вона не любить жінок, які ведуть себе так, а сьогодні вона особливо агресивна. Матерям не можна в серцях проклинати своїх дочок, інакше доля обох буде жахливою, аж до смерті. А ще не поспішайте з важливими справами, інакше вони закінчаться провалом.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Народні прикмети на 19 липня

Приказки і прикмети

  • Не зріють хліба - дзвони у дзвони.
  • Місяць на небі добре проглядається – буде багатий урожай.
  • Місяць здається зеленуватим – у найближчі дні почнуться дощі, здається великим і туманним – можливе похолодання, блискучим і білим – буде холодна погода без опадів.
  • Хмари пожовкли – буде дощ.
  • Якщо встати раніше і пройтися по ранковій росі – це зміцнить здоров'я на довгі роки. Крім того, така процедура додає сил.
  • Народжені 19 липня проживуть своє життя, пливучи за течією.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.